gelezen boeken
home  terug

2007-10-07 22:39:25
Het boek Dina van Herbjørg Wassmo
Een recensie geschreven door Suzanne.

Bij vlagen was ik geboeid door dit boek. Het lijkt een beetje op een vage versie van de bouquet-reeks. Het leest wel lekker weg. Ik kan weinig sympathie opbrengen voor de hoofdpersoon, waardoor voor mij persoonlijk het leesplezier afneemt. De schuingedrukte passages (waarin de hoofdpersoon over zichzelf praat) gaven niet de opheldering die ik hoopte te vinden.

Cijfer: 6.5  

2007-10-08 09:06:01
Het boek Dina van Herbjørg Wassmo
Een recensie geschreven door Lonneke.

Het verhaal laat zien hoe Dina de dood van haar moeder haar hele leven met zich meedraagt. Hoe de reacties vroeger waren hebben haar sterk beïnvloed. Dina reageert vaak op een erg onconventionele wijze op haar omgeving. Het raakt verschillende grenzen en gaat er soms naar mijn gevoel ook wel overheen. Toch spreekt mij dat wel aan (bijv. sigaren meeroken met de mannen). Haar handelen op het eind van het boek doet mij denken dat zij meer buiten de realiteit staat dan ik door het verhaal heen heb gedacht. Het einde lijkt mij een mooi begin voor een volgend boek (oftewel een volgende generatie). Toch is 1 boek voor mij genoeg geweest. Het kan me net niet genoeg boeien om me gaan te verdiepen in het boek Benjamin.

Cijfer: 7  

Bezoekersbeoordeling: 4.6  ( gebaseerd op: 403 stemmen. )    
Stem:            
Extra info:  Uitgeverij  |  1995 |  631 blz. |  90 445 0688 9 | Er zijn 2 recensies geschreven door de leesclub.  |  En 1 door bezoekers.
Voor het boek Het boek Dina zijn ook recensies geschreven door bezoekers van onze website.
Lees onderstaande meningen of schrijf er zelf een...
21 maart 2009, 19:07
Een bezoekersrecensie geschreven door: Hein van den Heuvel.

Ik heb genoten van de sfeer, van de verhaallijn in het boek. Wat een krachtige vrouw is die Dina. Ze is geen slachtoffer, maar neemt haar lot en leven in handen. Een situatie die we vrouw onvriendelijk en onderdrukkend zouden beschrijven. Maar zij is het die haar eigen leven, uitgaande van haar leefsituatie, richting kan geven. En daardoor inspiratiebron voor de lezer kan zijn.

Cijfer: 8